Malaga Yeme-İçme Rehberi

Malaga Yeme-İçme Rehberi

Endülüs’ün mütevazı şehri Malaga, bölgenin diğer yıldızlarından rol çalmıyor. Hatta Endülüs için bir geçiş noktası gibi hizmet ettiğini düşünürsek, genellikle kısa süreli ziyaretçilerini her anlamda memnun ettiğini söyleyebiliriz. Bu memnuniyette işin mutfak boyutunun katkısını oldukça fazla. Akdeniz mutfağının ağız sulandıran tanıdıklığını Malaga’da da sizi bekliyor. İster bir şef restoranı deneyimi isterseniz sokak arası bir tapas bar rahatlığı seçin… Zeytinyağı ve sarımsağın başrollerde olduğu bir mutfakta eminim aradığınızı bulacaksınız.

Kahvaltıdan Tapasa, Kahveden Vermuta Malaga Yeme İçme Rehberi:

Yurt dışında kahvaltı etmek eskiden mi sorundu yoksa aslında hiç var olmamış bir sorunu biz mi köpürtüyorduk emin değilim. Belki de günün kral öğünü olarak dikte edilen kahvaltının seyahatlerde bir sorunmuş gibi kendini göstermesi bizim esneklikten biraz uzak olan kahvaltı anlayışımızla ilgiliydi. Biz kruvasanlara alıştıkça, avokado tostlar, bowllar hayatımıza girdikçe, artık kahvaltı bir sorundan çıkıp bol seçenekli bir hal aldı. Malaga’da da kahvaltı için değerlendirebileceğiniz çok fazla adres var. Bu adreslerden bizim denediklerimiz ve memnun kaldıklarımız:

Granier- Panaderia y Pasteleria

Zincir işletmelere karşı ön yargılarınız varsa bir kenara koymanızı rica ederim. Çünkü Malaga’daki bu zincir fırın, tazecik sandviçleri ile kahvaltı için önereceğim ilk adres. Sandviç ekmeklerinin lezzeti ve her damak tadına hitap edecek çeşitliliğine bir de bütçe dostu olması ekleniyor. Sonuç olarak bir mecburiyet değil, keyifle gidebileceğiniz bir kahvaltı durağı oluyor.

BYOKO:

Havalı kahvaltı, geç kahvaltı, gün boyu kahvaltı, sağlıklı mutfak ve yanına ekleyebileceğim benzer tanımlamalarla öne çıkan yerlerden biri Byoko. Malaga’da iki şubesi var. Merced şubesini tercih edebilirsiniz. Hem içi daha ferah hem de güzel havada Merced Meydanı’nda oturmak daha keyifli. Mutfak gün boyu hizmet veriyor ancak kahvaltı için tercih etmek daha mantıklı. Çünkü Malaga’da yemek için tercih edilecek başka başka restoranlar var.

Ana La Fantastica:

Kahve ve kruvasanla mutlu olanlar, hele ki krema dolgulu kruvasanın çok lezzetli çıkmasından daha da mutlu olanlar, tezgâhta pain aux chocolat (çikolatalı ekmek) görüp denememek için kendini zor tutanlar, üzerine galette au roix (Kral pastası) görüp iyice mest olanlar yani iflah olmaz bir French Bakery düşkünü olanlar… Yolunuz Malaga’ya düşerse Ana La Fantastica’ya lütfen uğrayın. Bir de artizan ekmek meselesi var ki, burayı, diğer havalı kahvaltıcıların bir adım ötesine taşımaya yetiyor..

Bueno Food & Coffee:

Hem Malaga’da hem Grana’da şubesi bulunan Bueono için kozmopolitan bar-kafe tanımlaması yapabilir. Nitelikli kahvelerinin yanı sıra, sağlıklı atıştırmalıklar, lezzetli tatlılar bulabileceğiniz yerlerden biri.

La Galga Specialty Coffee & Bistro:

Hem kahvaltı hem kahve için tercih edebileceğiniz bir diğer adres La Galga. Konum olarak da tarihi merkezin biraz dışında, Malaga’nın sahil kısmına yakın, hatta normal şartlar altında içeride oturmaktan keyif alacağınız ancak dükkânın karşısındaki sahilin daha çok cezbettiği ve ürünleri paket yaptırıp, palmiyelerin altına kendinizi atmak isteyeceğiniz bir yer. Kahvaltı için tost, brioche, bowl gibi aşina olduğumuz tatlar var. Kahveleri lezzetli. Konumu ise benim için benzer kalitedeki yerlerden bir adım öne çıkmasını sağlıyor.

Mia Coffee House:

İyi kahve, iç daraltan mekân sorunsalı ile karşı karşıya kalacağınız adreslerden biri Mia. Kahveler gerçekten iyi ancak içerisi daracık. Yer bulsanız bile oturmak ister misiniz emin değilim. Buraya, “kahvemi alırım yoluma devam ederim” şeklinde yaklaşırsanız hayal kırıklığı yaşamadan güzel kahve ile yolunuza devam etmiş olursunuz.

La Cheesequería:

 Cheescake sevenler ve sevmeyenler ayrımında “aklıma yemek gelmez, iyisine denk gelirsem yerim” sekmesini açıyor ve La Cheesequeria’dan yolunuz geçerse denemenizi öneriyorum. Malaga tarihi merkezde ancak turistlerin daha az uğradığı bölgede, türlü çeşitlerini bulabileceğiniz bir dükkân. Bazı tatlarda muhafazakâr olmayı sevdiğim için ben klasik yedim.

Lucciano’s:

 Malaga’da dondurma hususunda en çok önerilen adres Casa Mira’yı pas geçip, sizi yine bir zincire yönlendireceğim. Hele ki dondurmada kremamsı kıvamdan ziyade bizim alışkın olduğumuz kıvamı seviyorsanız hiç tereddütsüz Malaga’da iki şubesi bulunan Lucciano’s’ya uğrayabilirsiniz.

Casa Aranda:

Churros’un doğduğu topraklar olmasa da Malaga’da tadabileceğiniz en iyi churroslar Casa Aranda’da. 1932 yılında Don Juan Aranda tarafından açılan kafe, hala hem lokallerin hem de farklı şehirden Malaga’ya ziyarete gelen İspanyolların severek gittikleri bir yer. Şehrin en eski işletmelerinden birinde, tarihi bir atmosferde churros yemek isterseniz Casa Aranda’yı not edebilirsiniz.

El Ombru Empanadas Argentinas:

İspanyolların geç yenen akşam yemeklerini beklerken el ayak kesilmesini önleyici ya da öğleden sonra hunharca yenen tapas üstüne akşamı ayak üstü hızlı bir atıştırmalıkla geçiştirmek isterseniz Arjantin’in meşhur böreği empanada tam bir kurtarıcı. İspanyol kültüründe de çok yaygın olduğu için Malaga’da çoğu yerde bulabilirsiniz. El Ombru’nun ıspanaklı empanadası açık ara favorimiz. Mantarlı ve etli olanı da hiç fena değil.

La Tranca:

Bu küçücük tapas bar’ın atmosferine içeri girer girmez uyum sağlıyorsunuz. Tapas deyince aklınıza gelen bravas, pimientos de padron gibi klasiklerin yanı sıra başka birçok seçenek de var. Ancak La Tranca’yı diğer yerlerden farklı kılan kesinlikle atmosferi. Güler yüzlü çalışanlar, barda tanımadığınız İspanyollarla tokuşturduğunuz kadehler, şarkı söyleyenler burada geçirdiğiniz vakti çok eğlenceli kılıyor. İlle yemek için değil bir içki için de uğrayabilirsiniz.

Antigua Casa de Guardia:

Tıpkı La Tranca gibi, Antigua Casa de Guardia da atmosferi ile gönlünüzü kazanacak. Kabul edelim ki bazı anların tadı yedikleriniz de önüne geçebiliyor. Hatta Antigua Casa de Guardia’da tapasları boş verip doğrudan fıçıdan servis edilen vermutların tadına bakmak için gidin. Uzun uzun oturup keyif yapmalık değil hızlıca bir şeyler içmelik, Malaga’nın en eski işletmelerinden biri.

La Cosmo:

Hem bir şef restoranı hem rahat bir ortam hem de ününü hak eden lezzetler için La Cosmo’ya rezervasyon yapmak kaçınılmaz. Mekânın sade dekorasyonu, ilgili ama sizi çokça sipariş etmenizi dikte eden tavırlardan olabildiğince uzak, hatta her şeyi paylaşımlık alabileceğinizin altını çizen tatlı çalışanları ve en önemlisi masanıza gelen her siparişin lezzeti, Malaga’ya bir daha gitsek La Cosmo’ya da tereddütsüz tekrar gideceğimiz anlamına geliyor.

Balausta:

Denk gelir ya Malaga’da özel bir gün kutlamak istersiniz. Sadece görüntüden ibaret olmayan şık bir mekânda, lezzetli yemek peşine de düşerseniz Balausta tüm isteklerinizi tek potada toplayacak yer.  Tıpkı La Cosmo gibi Michelin Bib Gourmand listesinde yer alan bir şef restoranı. Hem yemeklerini hem de ortamı seveceğinizi düşünüyoruz. Balausta’nın kokteyl barı da çok övülüyor. Dilerseniz 12:30’dan 24:00’e kadar açık olan bara kokteyl için de uğrayabilirsiniz.